Bemer terápia

A Bemer a világon egyedülálló módon képes a teljes érrendszerünk 74 %-át alkotó hajszálér hálózat működését visszaállítani a normál állapotába.

A Bemer egy fizikai érterápiás orvostechnikai eszköz, melynek nincs mellékhatása.Hangsúlyozandó, hogy a III. generációs Bemer már nem mágnesterápiás készülék. A „hatóanyag”, amit a készülék használ, egy világszabadalommal rendelkező Bemer impulzus.

A Bemer jel hatására a mikroér hálózatunk ritmikus, szinkron működése visszaáll a normál állapotába, így a sejtjeink megkapják a működésükhöz szükséges tápanyagot és oxigént, elszállítódnak a sejtek anyagcseretermékei, ezáltal azok képesek regenerálódni is.Ha a mikroér hálózat korlátozott működésű (betegségek, idős kor, stressz), a rossz vérellátás következtében nem jutnak el a sejtekig a hasznosulásra szánt termékek (gyógyszerek, vitaminok, étrend kiegészítők) sem.A Bemer jel hatására a szervezetünk saját védekező rendszerének erősödése is bekövetkezik, mivel a fehérvérsejtek immunológiai reakciói kedvezőbbé válnak.

Tapasztalatok szerint rendkívül jótékony a hatása fájdalomcsillapításban, oedemák, fekélyek kezelésében, fülzúgásban, szemfenéki elváltozásokban, sikeresen alkalmazható asztmás, allergiás egyéneknél, immunrendszer zavarában, endokrin betegségekben, ízületeket érintő elváltozásokban, cukorbetegség esetén, illetve sclerosis multiplexben is.

Természetesen segíti a szerveink regenerálódását (például a májét) a jó mikrokeringés visszaállításával. A regeneráció segítése a szívet és agyat érintő keringési zavarok (stroke) esetén is egyaránt érvényesül!

A Bemer speciális jelkonfigurációt fejlesztett ki az alvás időszakára. Az éjszakai program pihentető alvást, illetve friss, energikus ébredést biztosít. Alvászavarok esetén kifejezetten ajánlott a használata.

Ugyanakkor az egészséges embereknél is hatékony, a betegségek elkerülésében, megelőzésében!!

A feltalálót idézve:”… a vérellátás javítása rendkívül fontos az idős embereknél, akiknél a mikrokeringés korlátozott szabályozási szélességű, esetükben a javulás magasabb életnívót, és a fertőző betegségekre való hajlam csökkenését jelenti!”

2016 november 4.-én az amerikai szív-és stroke társaság (American Heart Association) lapjában megjelent cikk rávilágít a mikrokeringés fontosságára, hiszen minden nagy betegség hátterében a mikrokeringés rossz állapota igazolható. Ezért bír nagy jelentőséggel, mert ez a társaság a világ legfontosabb szervezete az érbetegségek tekintetében.

Ha daganatos probléma merül fel valakinél a következő előnyei vannak a Bemer használatának:

– a Bemer jel hatására a hajszálerek működése visszaáll a normál, ritmusos működésébe és a vér hígabb lesz, ami azt jelenti, hogy a vörösvértestek elválnak egymástól, oxigén szállító képességük megnő, így a daganatos sejtek számára kedvezőtlen – oxigéndús – környezet alakul ki

– a jel hatására az immunrendszer szinkronba kerül, így a védekező képessége a szervezetnek nagymértékben növekszik

– a jó minőségű, oxigénben gazdag vér kedvezőtlen a haematogén daganat-sejtszóródás számára

– azáltal, hogy a mikrokeringés normalizálódik, a terápia során alkalmazott gyógyszerek (kemoterápia) el tudnak jutni a beteg területekre

– a fájdalmat okozó kémiai anyagok (molekulák) a mikrokeringés normalizálódásával elszállítódnak, így a fájdalom jelentősen csökken, illetve megszűnhet

– a keletkező oedemák is megszűnnek a javuló mikrocirkuláció miatt

Németországban annak a daganatos betegnek, aki sugár, vagy kemoterápiás kezelésben részesül, a magán biztosítók fizetik a Bemer kezelést!

Sportolók esetében:

Nyilvánvaló, hogy a “contact” sérülések mellett, melyeket sajnos nem lehet elkerülni, a “non-contact” sérülések (fáradásos sérülések) előfordulása szintén gyakori. Ennek fényében egyre erősebb a meggyőződésem, hogy a Bemerre szüksége van a sportolóknak. A regeneráció, a gyógyulás és a megelőzés területén szerintem nélkülözhetetlen a Bemer által nyújtott terápiás hatás.

Az alábbi esetekben segít a Bemer terápia:

– regeneráció
– teljesítményfokozás
– sport előtti melegítés, fizikai felkészülés
– pszichés hatás
– betegségek elleni küzdelem
– tökéletes biohasznosulás
– prevenció
– rehabilitáció

Dokumentáltan 9,5 %-os teljesítmény növekedés mérhető a sportolóknál.

Dr. NeuwirthTamás

Dr. Neuwirth Tamás – Insumed orvos