Manuális terápia:
A manuálterápia a kézzel végzett speciális műfogások rendszere, amely leggyakrabban a mozgás szervrendszert kezeli. Elsősorban sérülések, gyulladások, degeneratív elváltozások következtében létrejövő ízületi mozgásbeszűkülések feloldására szolgál. A közhiedelemmel ellentétben a manuálterápia nem csontkovácsolást jelent, mert a terápia során megalapozott, speciális technikák állnak a terapeuta rendelkezésére, melyet nagyon részletes, minden ízületre kiterjedő vizsgálat előz meg.
A vizsgálatot követően az ízületi károsodás kezelése következik speciális fogások és technikák segítségével.

Perifériás idegmobilizáció:
A perifériás idegmobilizáció egy speciális fogásokat magába foglaló diagnosztikai és terápiás módszer. Célja az alsó és felső végtagi radikuláris fájdalom megszűntetése. A különböző okokból „letapadt” és vagy mozgásában korlátozott alsó vagy felső végtagi idegek felszabadítása a nyomás alól.
Alkalmazható:
• TOS, Carpal-tunnel és egyéb alagútszindrómák
• különböző, a gerincet (elsősorban nyaki és ágyéki szakaszt) érintő műtétek és betegségek (pl. nyaki, ágyéki gerincsérv, letapadt ideggyök, gyulladások)
• az alsó és felső végtagok sérülései, gyulladásos betegségei után kialakult állapotok

Fascia technika-TestSzobrászat:
A TestSzobrászat a testtartás elemzésével és normalizálásával foglalkozik. A testtartás harmonikusabbá tételét a mozgató szervrendszer kötőszöveti részének (fascia) kezelésével, mobilizálásával éri el. A terapeuta célja, hogy a túlfeszített izmok ellazuljanak, a kevésbé működő izmok pedig aktívabbak legyenek. Ezzel kezelve a test aszimmetria által okozott jelenlegi „deformációit” illetve megelőzi az aszimmetrikus területen kialakuló későbbi degeneratív elváltozásokat.

Gyógytorna:
A gyógytorna egy tornagyakorlatokkal gyógyító mozgásterápia, melynek célja az izomcsoportok közötti egyensúly megteremtése.
Ezen fogalomkörbe tartozó speciális területek például: McKenzie módszer, Schroth terápia, stabilizáló tréning, gerinctréning, értorna, intim torna, kismama torna, osteoporosis torna, taping-kineziotape, smr tecnika stb.

McKenzie módszer:
A McKenzie torna egy speciális gyógytorna gyakorlat, gyakorlatok sorozata a porckorongsérv javítására. Nagy hangsúlyt kapnak az önállóan végzett mozgások, melyekkel a páciensek befolyásolni tudják a fájdalom mértékét. Nem fájdalommentes!
Kezdetben a gyógytornász felállítja a pontos diagnózist majd erre, egy személyre szabott egyéni mozgás gyakorlatot ír elő. Az elején állandó kontroll mellett végzi a feladatokat a beteg, később viszont csökken a felügyelet, így a páciens ezután otthon egyedül is végre tudja hajtani az előírt mozdulatokat. A javulás már egy-két alkalom után érezhetővé válik.

Schroth terápia-3D scoliosis terápia:
A Schroth terápia a gerincferdülés -scoliosis és a Morbus Scheuermann konzervatív kezelésére szolgáló módszer.
A Schroth terápia alapja a speciális, háromdimenziós légzéstechnika, amely a gerinc felegyenesítésében és a törzs középre történő visszaforgatásában segít. A Schroth terápia minden esetben egyénre szabott és mind gyermek, mind felnőtt korban hatékony.

Stabilizáló gyógytorna:
Célja az egészséges izomműködés helyreállítása a gerincen. A mélyizmok funkciójának helyreállításával a csigolya instabilitásból adódó tünetek jelentősen csökkenthetőek az ágyéki és nyaki gerincszakaszon. Általában hosszabb időt vesz igénybe.

Kineziotape:
A Kinesio-taping abban segít, hogy a manuális kezelések illetve a gyógytorna által elért neutrális ízületi helyzeteket és a gazdaságos izomenergia működést hosszabb időre is fenn tudjuk tartani. Számos terület használja gyógyító és prevenciós jelleggel.
A “tape” felragasztását egy alapos vizsgálat, a bőr zsírtalanítása, az anyag méretre vágása és a fájdalommentes felragasztás követi.
Alkalmazható:
• Sportsérülések
• Ficamok
• Húzódások
• Ízületi instabilitás
• Izomgyengeség
• Izomfájdalmak
• Ízületi fájdalmak
• Rövidült izmok
• Hanyag tartás
• Scheuermann betegség
• Gerincferdülés (scoliosis)

Smr technika:
Célja az izompólyában létrejött feszültségek oldása, az izompólya eredetű izom- ízületi fájdalmak csökkentése, megszűntetése. Majd a kötőszövet regenerálása.
Kiegészítő terápiaként használatos a már felépített edzésben, gyógykezelésben.

Keresztes Ágnes

Keresztes Ágnes – gyógytornász

Az alábbi panaszok esetén tudok segíteni Önnek


gerincferdülésevan

…gerincferdülése van

fejfájás-migrén

…fáj a feje

fáj a dereka

…fáj a dereka vagy a háta

izomfájdalmak gyötrik

…izomfájdalmak gyötrik

Szédülés

…szédül

…csípője, térde, válla fáj

Zsibbadás

…zsibbadást érez

Remegés

…remegést észlel

Sérülés

…sérülés vagy csonttörés után

…arcideg bénulása van

Fáj az arca

…fáj az arca