Ki is Bertalan Vivien ?

Pályaválasztás során nem is volt kérdés számomra, hogy segítőszakmát választok, így kerültem közel a gyógytornászok világához, ami már az első perctől megfogott. Az egyetem elvégzése után, 2016-ban járóbeteg ellátásban helyezkedtem el, ami lehetőséget nyújtott rengeteg páciens és sok, különféle probléma megismerésére és a tapasztalatszerzésre.

Már a tanulmányaim alatt is éreztem, nem csak a problémát, az embert is kezelni kell, a futószalagon történő, gyors kezelések nem csak a pácienseknek, de a terapeutáknak sem tesznek jót. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetek a terápia kialakításakor a lelki világ és a személyiség megismerésére is.

Fő érdeklődési területem a gerinc problémák, mint derék- hát- nyakfájás és a gerincferdülés kezelése, de emellett rendszeresen foglalkozom sérülések, műtétek, törések utáni rehabilitációval is. A térd műtöttek rehabilitációja különösen közel áll hozzám.

Fontosnak tartom különböző továbbképzések elvégzését, hogy minél inkább tágítsam a tudásomat. Vallom, hogy nem ismerhetjük ki száz százalékosan a testünket, de minél több aspektusból tudunk közelíteni felé, annál könnyebben tudunk rájönni egy-egy probléma okára. Minden ember különböző, az egyénre szabott kezelés nagyon fontos, ezért a terápiák variálása elengedhetetlen.

Mindemelett jógaoktató is vagyok. 2015-ben szereztem meg ezt a képesítést, amely nagyban segített színesíteni a későbbi munkámat gyógytornászként.

Diplomák

  • Gyógytornász-Fizioterapeuta

Továbbképzések

  • 3D Scoliosis Terápia tanfolyam (Schroth terápia, gerincferdülés, tartáshibák, Scheuermann betegség kezelése)
  • McKenzie módszer A, B
  • Kineziotape – Proprioceptiv Physiotape tanfolyam
  • Mulligan féle Manuálterápia I. modul
  • FDM- fascia disztorziós modell 1,2,3
  • Jógaoktató
Bertalan Vivien

Bertalan Vivien – gyógytornász

Az alábbi panaszok esetén tudok segíteni Önnek

gerincferdülésevan

…gerincferdülése van

fejfájás-migrén

…fáj a feje

fáj a dereka

…fáj a dereka vagy a háta

izomfájdalmak gyötrik

…izomfájdalmak gyötrik

Szédülés

…szédül

…csípője, térde, válla fáj

Zsibbadás

…zsibbadást érez

Sérülés

…sérülés vagy csonttörés után

…arcideg bénulása van

Fáj az arca

…fáj az arca