Ki is Krasznai Virág?

Pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

Minden pillanat egy lehetőség, hogy tegyünk önmagunk jóllétéért.

Kérjen időpontot, és változtassunk együtt!

+36 20 446 5276

Jelenleg szülési szabadságát tölti.

Kattintson ide az árlista megtekintéséhez!

Mentálhigiénés tanácsadás, pszichológiai konzultáció keretein belül a következő témákban igyekszem a segítségére lenni:

Önismereti igény, önfejlesztés, önértékelési zavar, önbizalomhiány, elakadások, döntési nehézségek, életközépi válság, pályaválasztás, kapunyitási pánik, pályamódosítást illető bizonytalanság, önállóság, függetlenedés, stresszkezeléssel és szorongásos tünetekkel kapcsolatos panaszok, pánik, alvászavar, motiválatlanság, fásultság, hangulatingadozás, burnout-szindróma, kapcsolati hálót (párkapcsolat, család stb.) érintő problémák, életmódváltás, változtatás, újrakezdés, tudatos életvezetés, önmegvalósítás, spirituális törekvések.

Testi tünetek esetén az egyéb, esetleges szervi okok előzetes orvosi kizárása feltétel.

Az alábbi panaszok esetén tudok segíteni Önnek

...munkájában bizonytalan

…munkájában bizonytalan

Változtatni akar

…változtatni akar

Alvászavar

…nem tud (jól) aludni

Feledékenység

…feledékeny

Szorongás

…szorong, hangulata tartósan rossz

Bemutatkozás

Pszichológus diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem. Ezt követően pszichiátrián helyezkedtem el, és megkezdtem a Pécsi Tudományegyetem felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakképzését.

Az egyetem alatt elvégeztem az autogén tréning képzést a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél, s a módszer azóta is hatékonyan segíti munkám során a szorongásos tünetek hatékonyabb kezelését. Később 150 órát töltöttem hipnoanalízis-csoportban önismereti sajátélmény szerzése céljából a Magyar Hipnózis Egyesület közbenjárásával. Majd jelentkeztem Hellinger-féle családállítás képzésre – Dr. Angster Mária vezetésével –, ami segít számomra a munkám során rendszerben gondolkodni, és globálisabb szinteken észlelni a hozott nehézséget.

Fő kutatási témáim a pozitív pszichológia, illetve a valláspszichológia területére koncentrálódtak – ami hatással van tanácsadói attitűdömre is.

Módszerek és iskolák, melyek gazdagítják a munkám eszköztárát

Autogén tréning

Hellinger-féle családállítás

Pozitív pszichológia

A pozitív pszichológia a pszichológia tudományának egy viszonylag új ága, születését M. Seligman nevéhez kötik, de az irány már korábban kezdett kibontakozni a humanisztikus pszichológia talaján. Fókuszában a boldogság, a jóllét, a teljesebb élet elérése áll, igyekszik az egyén erősségeire, illetve a pozitív érzelmekre helyezni a hangsúlyt. Fontos elemei a tudatos jelenlét (mindfulness) gyakorlása, melynek alappillérei a buddhista hagyományban gyökereznek, illetve a Csíkszentmihályi Mihály nevéhez köthető „flow-élmény”. A pozitív pszichológia területén végzett kutatások fő témája az élet értelmének megtalálása, megélése, hála, optimizmus, megbocsájtás, tudatos jelenlét stb.

Transzperszonális pszichológia

A transzperszonális pszichológia területe szintén a pszichológia új irányvonalai között foglal helyet. Egyik atyjának A. Maslow-t tartják, akinek a nevéről sokaknak a Maslow-piramis jut eszébe – melynek csúcsán az önmegvalósítás foglal helyet. Ez a kiteljesedésre való igény a transzperszonális pszichológia egyik fontos eleme. Emellett a spirituális szükségletek és törekvések, az egyénen túlmutató tapasztalások, a transzcendens tudatállapotok, vallást érintő kérdések szintén ehhez a területhez kapcsolódnak.

Tudományos munkák/Előadások:

Fehér, P. V., Krasznai, V. (2017): A hála gyakorlása, mint hatékony spirituális és pszichológiai eszköz a burnout megelőzésében. Egyházfórum 32 (2): 57-62.

Fehér, P. V. Krasznai, V. (2017): Ki segít a segítőnek? Műhelyrovat. Hála a spiritualitás tükrében. Egyházfórum 32 (4)

Fehér, P. V. Krasznai V. (2017): Hála és spiritualitás a kutatások tükrében, Egyházfórum 32 (4)

The role of spirituality in experiencing gratitude – Budapest, Workshop on Spirituality and Positive Psychology in Institute of Psychology Károli Gáspár University, 2018. 06. 28.

Ha bármilyen kérdése van, bátran forduljon hozzám bizalommal a krasznai.virag@drteam.hu e-mail címen.

Krasznai Virág

Krasznai Virág – pszichológus